Vi som jobber her på Dr. Holms er stolte av å være en del av hotellets historie. Den strekker seg 110 år tilbake. Hit har gjester kommet for skikjøring, den klare fjellufta og avslapning. Her har det blitt feiret mangt et bryllup, holdt store gallamiddager og familier har kost seg med tid til hverandre. Som et sted på fjellet med plass for alle, har Dr. Holms vært med på å skape gode minner. I nyere tid har hotellet både blitt større og mer moderne, med utbygging av blant annet et stort konferansesenter, en velværeavdeling, bowling og en egen sportsbar.

Vi våger å kalle oss en spesialist på trivsel og velvære, og vi jobber hardt hver dag for at nettopp du skal få en uforglemmelig opplevelse hos oss.

Hjertelig velkommen skal du være!

På vegne av hele staben,

Frank Rasmussen
Administrerende Direktør

Kontakt oss

Historien vår

 • 1909

  Hotellet åpnet

  Doktor Ingebrikt Christian Holm var spesialist på luftveissykdommer. I 1909 slo han mynt på sine kunnskaper og startet sitt Dr. Holms Høifjeldshotel. I begynnelsen var Dr. Holms Hotel et kurssted for bleke Christiania- og Bergensborgere som nøt godt av den friske fjelluften.

 • 1916

  Solgt til Norsk Hotelcompagnie

  (Norges første hotellkjede, eid av Bergenske Dampskibsselskap og Fred Olsen)I 1916 forlot Dr. Holm hotellet, og året etter ble det overdratt til Norsk Hotelcompagnie a/s. Dr. Holms tidligere kurhotel ble en magnet for velsituerte familier fra Oslo og Bergen, samt adelsfolk fra Danmark og England. Kjente personer som Knut Hamsun og Sonja Henie var flittige gjester, og la grunnlaget for hotellets tiltrekningskraft på nasjonale og internasjonale VIPs.

  1916

 • 1940

  Okkupert av tyskerne

  Under hele den andre verdenskrig var hotellet okkupert av tyskere, men hjemmefronten rykket heldigvis inn i maidagene 1945, og gjorde Dr. Holms til sitt midlertidige hovedkvarter.

 • 1945

  Ny drift, samme eiere som før krigen

  I kjølvannet av danskenes inntog (’75) fulgte små og store skandaler. Danske kjendiser og levemenn holdt ville selskaper som ikke akkurat forbedret hotellets renommé. Kunst forsvant, kursgjestene flyttet til Geilo Hotel og den danske hotelldirektøren ble tatt for bedrageri.

  1945

 • 1979

  Kjendiser overtar

  Kjendiser overtar (Toralv Maurstad, Christian Mohn, Alf Muller).

 • 1982

  Ny eier: Petter Olsen

  I 1979 ble hotellet kjøpt tilbake av en norsk investorgruppe, men allerede i ’82 ble hotellet solgt til Petter Olsen. Olsen har i ettertid fått mange komplimenter for sin hotelldrift, særlig var after ski på lørdagene populære, med køer langt utenfor hotellet av folk som ville inn.

  1982

 • 1987

  Erik Sande overtar hotellet

  I 1987 tok entreprenøren Erik Sande over hotellet, og i november 1988 ble det nye Dr. Holms Hotel åpnet – ombygd for 230 millioner kroner. Hotellet ble imidlertid  ikke den suksessen man forventet – og til slutt valgte man derfor å legge hotellet ut for salg.

 • 1993

  Kredittkassen overtar

  I mars overtar Kredittkassen, en advokat fra Kreditkassen med hotellkunnskaper kjører driften frem til 01/09-93. Ny ledelse overtok fra 01/09-93, og fortsatte med ny eier til 01/01-94.

  1993

 • 1994

  Familieselskapet Fische ASA overtar

  I januar 1994 overtar familieselskapet Fische ASA i Trondheim ved Stig Fische. Selskapets hovedområder er eiendom, båt, fritids- og dykkerutstyr. Ledelsen som ble etablert under Kreditkassen fortsetter, og nå innledes et nytt, blomstrende kapittel i Dr. Holms’ historie.

 • 1999

  90 års drift

  Dr Holms Hotel feirer 90 års drift på Geilo.

  1999

 • 2005

  Utbygging og videreutvikling

  Med bakgrunn i en stadig økende etterspørsel etter unike og særegne produkter, startet Dr. Holms Hotel en storstilt utbygging av flere opplevelsestilbud og videre utvikling av hotellet.  Hotellet tilbyr nå enda flere tilbud for bl.a. spa og velvære, bowling og ikke minst mer varierte mat- og drikkeopplevelser. Vinteren 2006/ 2007 ble utbyggingen ferdigstilt og Dr. Holms Hotel fremstår nå i ny og moderne drakt – og er et av Scandinavias mest komplette resort hotell. Historien sitter i veggene, atmosfæren er hyggelig og varm og omgivelsene vakre og klassiske. Hotellet legger sin stolthet i at gjestene skal bli tatt godt vare på.

 • 2009

  100 år

  «Hotellet med ni liv” – Hotellet har overlevd omskiftende epoker med vindkast i orkan styrke.  Det finnes neppe et høyfjellshotell som representerer så mye Norgeshistorie.

  2009

 • 2012

  Eiendomsinvestering

  I august 2012 overtok Frydenbø Eiendom AS, Berland Invest AS og Nallow AS, alle fra Bergen, samtlige aksjer i Dr. Holms Hotel AS fra Fische ASA. Kjøpet er en eiendomsinvestering og er foretatt gjennom selskapet Holms Utvikling AS. Navnet forteller også noe om intensjonen til selskapet; å ta vare på og utvikle hotellet og områdene rundt videre.

 • 2016

  Nytt leilighetsbygg

  I desember 2016 utvidet Dr Holms Hotel med et nytt leilighetsbygg i tilknytning til hotellet, Enheten består av 24 leiligheter, samt hotellet fikk 8 nye suiter.

  2016

 • 2017

  Omfattende oppussing

  I mars 2017 kjøpte 50-prosenteier Frydenbø Eiendom, eid av Knut Herman Gjøvaag med familie, seg opp til 100 prosent. Så solgte Gjøvaag 50% av eierskapet videre til Erling Falch Monsens familieselskap Bergen Hotell Gruppen. Falch Monsen drev frem til 2014 tre hoteller i Bergen sentrum før han solgte det ene samt driften av alle tre til Scandic-kjeden. Han eier fortsatt eiendommene til Scandic Bergen City og Scandic Neptun. Planen nå er å bygge, utvikle og reinvestere i hotellet. Høsten 2017 begynte en omfattende oppussing av hotellet. Våren 2018 vil de fleste rommene ha fått et stort løft, samt korridorer og fellesområder.