Hjem » Matkunst

Dr. Holms Hotel

Matkunst

Gjester har gjennom mange år besøkt Holms til sine faste bord med oversikt til orkester og dansegulv i Balustraden. Balustraden blir i dag kalt for Salongen. Det er bare en av mange lokaler i dette store palasset.

Lokalet Christian er nok det mest bemerkelsesverdige da det er døpt etter selveste Dr. Christian Lund Holm som etablerte Dr. Holms Sanatorium. På en annen side har vi Biblioteket som nok er vårt flotteste lokale med mer enn 2000 bøker til gjestenes disposisjon. Biblioteket blir ofte kalt “stua på huset” eller “hjertet på huset” på grunn av dets beroligende og betryggende atmosfære.

Når det gjelder matservering på Dr. Holms Hotel kan nok alle som kjenner til Holms si at det er julen som gjelder. Dr. Holms er et julehotell og mest kjent er det for julemiddagene som blir servert. Julebuffet og skalldyrsbuffe har falt i smak i flere år og kommer til å bli servert i fremtiden også. Dette kan mye skyldes den prestisjefylte kjøkkensjefen Tora Skjærveland. En kongelig matkunstner kalles hun da hun ved flere anledninger har servert Kong Olav. Hovedstadsavisene kunne i 1960 meddele at Dr. Holms store matkunstner overtok ansvaret på Slottets kjøkken. Blant hennes retter er det nok sildebordet med 40 forskjellige sildeopskrifter som er mest berømt, og det langt utenfor Geilo. Ikke bare silden er berømt, men fjellørreten er like så populær. Her kom ørreten fersk rett fra elva og servert samme dag. Hennes franske kjøkken med lekre småretter er også velkjent og kommer fra koltbordstudiene hun tok i Danmark. Hva er hemmeligehten? Tora selv forteller at det ikke må spares på noe.

Hopp rett ned til innholdet