Lutefiskfestivalen

Hjem » Lutefiskfestivalen

Lutefiskfestivalen 2024

I samarbeid med Lutefiskfestivalen inviterer vi også i år til lutefisklag hos oss lørdag 26.10.24!
Fjorårets lutefisklag ble en suksess, så her anbefaler vi å være tidlig ute med bestilling av bord da det er begrenset antall plasser.

Bestilling gjøres direkte til restaurant@drholms.com

Årets program på Dr. Holms Hotel

Fredag 25. oktober

15:00 Servering av gratis lutefisk til eldre
Nytt av i år blir det servert lutefisk til beboerne på Geilotun, i samarbeid med Hol kommune og Lutefiskfestivalen.

Lørdag 26. oktober

15:00 Foredrag og smaksprøver med Haakon Kvestad
Her får du får smake på forskjellige sider fra Kvestad Sideri. Under Folgefonna i Hardanger ligger sideriet, ca. 220 m.o.h., og her har det vært produsert epler og laget sider i generasjoner.
Kr. 495,- per person

19:00 Tradisjonsrikt lutefiskmåltid og kulturinnslag
Det blir to serveringer av lutefisk per person – uten drikke. Dersom det er ønskelig, kan dessert bestilles ved bordet.
Kr. 675,- per person.

Brødrene Andreassen Værøy

Lutefisken har i flere tiår blitt produsert etter samme gamle tradisjonelle oppskrift. Gjennom generasjoner har de produsert lutefisk fra Værøy, som i dag har tittelen «verdens beste lutefisk». Familiebedriften ledes av brødrene Terje og Jan Roar, mens sønnene blir femte generasjon.

Lutefiskfestivalen

Lutefiskfestivalen starte som en idé som gradvis har vokst seg fra å være en liten, lokal festival med utgangspunkt i Hamar, til gradvis å spre seg – ikke bare i Norge – men også i USA! I år arrangeres det i alt 18 middager, hvorav Dr. Holms sparker det hele i gang siste helgen i okotber.

Kvestad Sideri

Kvestad Sideri er en familiebedrift bestående av Ellen og Haakon, døtrene Hilde og Marianne, deres samboere Andre og Olvad Arne, og deres søskenbarn Ole Kristian. Med en god blanding av ulik kompetanse og erfaring jobber de godt sammen og driver bedriften framover sammen.

I 2022 markerte Lutefiskfestivalen sitt 10-årsjubileum med blant annet å invitere lutefiskelskere til Dr. Holms Hotel. Og FOR EN MATOPPLEVELSE DET BLE! Først fikk vi et meget interessant foredrag om akevitt ved Stig Bareksten. Deretter vartet kjøkkenet opp med førsteklasses lutefisk/loins fra Brødrene Andreassen Værøy AS.

Hopp rett ned til innholdet