Langrennsturen starter her

TEKST OG FOTO: DAGNY PR / VISITNORWAY.COM / TERJE BJØRNSEN

Geilo er et ekte vinterparadis, og Dr. Holms er det perfekte utgangspunktet for milevis med fantastiske skiturer. Her kan du spenne på deg skiene like utenfor hotellets dører, og legge i vei.

Over 500 km med preparerte skiløyper ligger og venter på deg, med en sesong som starter i oktober–november og varer helt til mai. Her finner du garantert løyper som passer for deg, enten du foretrekker korte og flate turer eller mer utfordrende løyper langs fjelltoppene. Informasjonsskilt langs løypene lar deg lære mer om områdets natur og kultur.

Har du små skiløpere med deg, finnes det mange fine og familievennlige turer – som runden rundt Ustedalsfjorden.

Er du motivert for mer krevende utfordringer, er Veslerunden et godt alternativ. Pakk sekken for en dagstur med fantastisk utsikt mot Hardangervidda, Hardangerjøkulen og Hallingskarvet.

Vil du komme deg raskt oppover i terrenget, kan du stake bort til Slaatta skisenter, og la skiheisen frakte deg til høyfjellet.

Eller kanskje frister det mer å sette kursen mot Geilohallen, og ta noen runder i lysløypa der?

Du finner løypekart over Geilo og Hol kommune her.

Ønsker du å forbedre langrennsferdighetene dine, er det også mange muligheter på Geilo – enten du er nybegynner og vil få en innføring i klassisk stil, eller ønsker å finslipe teknikken. Vil du oppleve naturen sammen med andre langrennsentusiaster, kan du bli med på en guidet tur på fjellet. Sjekk ut Geilo365 for mer informasjon om tilbudene.

Vel hjemme på Dr. Holms kan du lene deg velfortjent tilbake og lade batteriene igjen. Hva med å massere ømme muskler i hotellets spaavdeling? Få også med deg afterski med en unik atmosfære i skibaren, med fyr i peisen, forfriskninger fra hotellets fantastiske vinkjeller, levende musikk for et voksent publikum og panoramautsikt over fjellbygda.

God tur!