Jubileumsfeiring og boklansering på Dr. Holms

TEKST OG FOTO: DAGNY PR / EILERT MUNCH LUND

30. november feirer Dr. Holms sin 110 år lange historie med boklansering.

Jubileumsboka «Et lite eventyr om en lang historie» er ført i pennen av forfatter Eilert Munch Lund (under), og går virkelig i dybden på hotellets rikholdige historie.

Det var doktor Ingebrikt Christian Holm, spesialist på luftveissykdommer, som åpnet hotellet i 1909. Siden åpningen har hotellet huset både bleke byborgere som kviknet til av frisk fjelluft, fiff på ferie, tyske soldater, skandaløse kjendisfester og en forrådt brud som går igjen som «den grå dame».  

Hotellet har overlevd omskiftende epoker med vindkast i orkan styrke, og er i dag et av Nordens ledende velværehotell – med mye historie i veggene.

– Det har vært utrolig spennende å skrive hele den eventyrlige historien til dette unike hotellet, som så mange har et forhold til. Samtidig er historien om Dr. Holms på mange måter også Norges historie. Jeg traff dessverre ikke «den grå damen» på rom 320, men jeg er blitt kjent med en rekke av dagens medarbeidere, som er stolte av sin arbeidsplass og bevisst hotellets historie, forteller Lund. 

Kl. 15–17 er det åpent hus på hotellet, og vi håper at så mange som mulig vil komme og feire med oss. Lund vil fortelle om boka og signere, og det vil selvsagt bli servering fra vårt velsmakende kjøkken.

Velkommen!