Høstfjellet kaller

TEKST OG FOTO: DAGNY PR/Paul Lockhart

Lørdag kan dere vandre på en sti til Prestholtseter ved foten av Hallingskarvet, med dyprød lyng på alle kanter og et dryss av melis på fjelltoppene. Mens det storslåtte landskapet bretter seg ut foran de gamle vinduene, frister det med rømmegrøt inne i stølskafeen.

Tilbake på hotellet, er det godt å synke ned i godstolene foran den knitrende peisen, med godt lesestoff og kakao med krem. Levende musikk, nydelig utsikt og kanskje en runde brettspill med barna. Så en tur på rommet før middagen blir servert. Lokale råvarer med en fransk vri, noe godt i glasset og hyggelig selskap. Tid til samtale, refleksjon og kanskje en god historie..?

Kvelden sniker seg på og det føles riktig med en liten spasertur i høstkvelden. Langs bjørketrær med løvkroner i gult går turen til Geilohovda. Med utsikt til Kikut kan fjellet nytes i hele sitt vide spenn. På veien ned igjen, er det alle muligheter for et forfriskende bad i bekken blå (og litt kald da).

Søndag venter en stor og deilig frokost med noe for enhver smak. Kanskje det frister med fluefiske i Hallingdalsleva eller en tur på stisykkelen? Har du muligheten, er dette også en årstid der løping innover Hardangervidda er helt fantastisk.

Book deg inn på et opphold i høstfjellet; en liten reise fra der du har hverdagen din.