Vidunderlig stemning på «Winemakers dinner»

TEKST OG FOTO: DAGNY PR

– «Winemakers dinner» skal være en eksklusiv opplevelse. Derfor ble det satt et tak på 40 gjester til bords, sier administrerende direktør ved Dr. Holms, Per Paulsen. Han legger til at du bør være tidlig ute om du ønsker å oppleve dette høsten 2020.

Det serveres østers med sitronskum på gamle sølvfat, der Dr. Holms er inngravert langs kanten. 40 feststemte mennesker mingler med hvert sitt stettglass fylt med Pinot Nero 100 prosent brut «Rosé Royal» i hånden. Ute er det i ferd med å skumre – og i dét verandadøren går opp siver det frisk fjelluft inn i restauranten. Stemningen er vidunderlig.

– Dette er et åpent arrangement, men det ble fort fullt – og vi måtte dessverre si nei til de som meldte seg etter dette. Vi satt en grense på 40. «Winemakers dinner» skal være flott. Skal man gjennomføre det profesjonelt bør man ha et tak, ikke åpent hus og full restaurant. Det skal være eksklusivt, sier administrerende direktør ved Dr. Holms, Per Paulsen.

I kveld blir Dr. Holms formelt tatt opp som medlem i Chaîne des Rôtisseurs, noe som understreker den gode kvaliteten på restauranten og et høyt faglig nivå på kjøkkenet.

– Dr. Holms har vært medlem tidligere, men mistet medlemsskapet, noe som kan skje, sier administrerende direktør Jan Næss.

Sammen med Paulsen er Næss nå overbevist om at det nye medlemskapet er kommet for å bli. Chaîne des Rôtisseurs har per i dag 25 000 medlemmer i 75 land. Næss viser stolt frem en gammel plakett.

– Denne Chaîne des Rôtisseurs-planketten har en historie. Den hang i sin tid på Hotel Norge i Bergen. Jeg var direktør der en periode, og da hotellet skulle pusses opp og stilen ble strammere og mer minimalistisk ble den tatt med. Jeg var så heldig å sikre meg den – og den passer helt perfekt her på Dr. Holms, synes du ikke? smiler Paulsen.

I anledning Chaîne des Rôtisseurs-markeringen har Edoardo Montresor kommet til Geilo fra Verona i Italia for å snakke litt under middagen. Montresor-familien har sine røtter fra Loiredalen i Frankrike, men flyttet til Verona, hvor de kjøpte opp landområder der de kultiverte vinranker. På midten av 1800-tallet begynte Giacomo Montresor å selge vin under familienavnet Montresor. Montresor bruker ingen kjemiske sprøytemidler eller plantevernmidler. De har tatt i bruk ny teknologi både i vinmarkene og til selve vinproduksjonen.

Tema for middagen er kortreist mat, som passer årstiden. Rypebryst og fjellørret står på menyen – for ikke å snakke om rabarbra fra Dr. Holms egen hage.

– Vi oppdaget plutselig at vi hadde mye rabarbra i hagen, så desserten er svært lokal, avslutter Jan Næss.

Click here to add your own text