Ingen rom er like

TEKST OG FOTO: DAGNY PR

Året er 1926. Et nygift par har lagt bryllupsreisen sin til herskapelige Dr.Holms på Geilo. Et tilsynelatende romantisk opphold venter. Imidlertid er brudgommen kjent for å være en notorisk skjørtejeger, og en kveld tar tar bruden ham på fersken med en av tjenestepikene. I sin fortvilelse løper den nygifte fruen opp på loftet via en trapp på rom 320. Hun henger seg, og blir funnet død av en stuepike tre dager etter. 

Hotellgjestene begynner etter hvert å fortelle om gjenferdet av bruden. Hun får navnet “Den grå dame” på grunn av den grå kjolen hun er kledd i.  – Besøkende på hotellet forteller fremdeles om møter med “den grå dame”. Enkelte gjester booker seg inn på rom 320 på grunn av denne historien, mens andre ringer for å forsikre seg om at de ikke skal bo på det sagnomsuste værelset, smiler Pawinee Sørvåg, som er husøkonom på Dr.Holms.

På rom 319 står stuepike Sukanya Halstensgård og rer opp dobbeltsengen. Vakre bilder med bunadskledde folk fra Hallingdal henger på veggene, og utsikten mot fjellandskapet er upåklagelig. Inne på rom 236 lyser vakre tømmervegger og et elegant og fargerikt interiør opp værelset. – Ingen av rommene på hotellet er like, alle har sin helt egen sjarm og sjel, avslutter Pawinee, som liker seg så godt på høyfjellshotellet at hun kaller det sitt andre hjem. Husøkonomen synes det er fint at også familier og bedrifter ser ut til å trives godt, både på Dr.Holms og med de aktivitetene som nærmiljøet har å by på.  

Book deg inn på rom 320 her, eller velg et av våre andre unike rom!