Spennende smaker på Dr. Holms

TEKST OG FOTO: DAGNY PR

Det er en kald og klar vinterdag på Geilo. Inne i biblioteket spraker det i peisen og det lukter behagelig av sjasmin i rommet. Husets sommelier, Tim Vikstrøm, setter på plass de siste detaljene før det som skal bli en riktig temperert opplevelse – nemlig tesmaking på Dr. Holms.

På rekke og rad står det små tekanner i glass med innhold av ulike fargenyanser. Husets konditor har vært innom med noen søte smakebiter til seansen og Tim er i gang med å presentere første kopp. Det er en grønn te ved navn Sencha, den mest populære tetypen i Japan.

– Sencha brygger vi på cirka 60 grader, men om sommeren kan du drikke den kald. Smaken er elegant og søtlig. Den beste Senchaen får man av årets første høsting og da ligger kiloprisen på svimlende 10.000 dollar, forteller Tim.

Teen til Dr. Holms kjøpes inn i løsvekt fra ulike leverandører i Oslo. Tim har akkurat hentet en ny leveranse, blant annet to ulike varianter av den afrikanske teen rooibos.

– Hotellet har de fleste klassikerne, men det er alltid noen gjester som ønsker å oppleve nye smaker. Vi har blant annet satt sammen et utvalg signaturteer som er helt unike for Dr. Holms. Vår filosofi er at kan vi gjøre det, så skal vi gjøre det. Det gjelder også for te. Kan vi ha 10 sorter, så kan vi jo vi like greit ha 20 sorter, smiler Tim.

Når Tim heller rooibos med rabarbra i koppen, brer den om seg med en duft av sommer og smaken er fantastisk. Akkurat riktig temperert og med en liten sjokoladetrøffel på siden. Nam! Han forteller om opprinnelsen, hva den passer til og det oppleves både lærerikt og underholdene.

– Det er mange som er glad i en god kopp te. Faktisk er det slik at jordens befolkning drikker mer te enn de drikker kaffe, brus, kakao og alkohol til sammen, avslutter Tim før vi smaker på en hvit te brygget på pioner.

Kunne du tenke deg å lære mer om te? Dr. Holms arrangerer tesmaking på bestilling. Opplev spennende smaker i godt selskap og oppdag nye tesorter som kanskje blir en ny favoritt. Kontakt oss så skreddersyr vi et opplegg som passer dere. Velkommen til tesmaking på Dr. Holms.

Bestill tesmaking her.