ONLINE BOOKING
Ankomstdato:
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Avreisedato:
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Antall rom:
Voksne:
Barn:
Her er du:  Forside
Historien til Dr. Holms Hotel
En liten oppsummering...

1909
Hotellet åpnet – samtidig med Bergensbanen.
Doktor Ingebrikt Christian Holm var spesialist på luftveissykdommer. I 1909 slo han mynt på sine kunnskaper og startet sitt Dr. Holms Høifjeldshotel.I begynnelsen var Dr. Holms Hotel et kurssted for bleke Christiania- og Bergensborgere som nøt godt av den friske fjelluften.

1916
Solgt til Norsk Hotelcompagnie
(Norges første hotellkjede, eid av Bergenske Dampskibsselskap og Fred Olsen)I 1916 forlot Dr. Holm hotellet, og året etter ble det overdratt til Norsk Hotelcompagnie a/s. Dr. Holms tidligere kurhotel ble en magnet for velsituerte familier fra Oslo og Bergen, samt adelsfolk fra Danmark og England. Kjente personer som Knut Hamsun og Sonja Henie var flittige gjester, og la grunnlaget for hotellets tiltrekningskraft på nasjonale og internasjonale VIPs.

1940 – 1945
Okkupert av tyskerne.
Under hele den andre verdenskrig var hotellet okkupert av tyskere, men hjemmefronten rykket heldigvis inn  i maidagene 1945, og gjorde Dr. Holms til sitt midlertidige hovedkvarter.

1945- 1975
Ny drift, samme eiere som før krigen.
I kjølvannet av danskenes inntog (’75) fulgte små og store skandaler. Danske kjendiser og levemenn holdt ville selskaper som ikke akkurat forbedret hotellets renommé. Kunst forsvant, kursgjestene flyttet til Geilo Hotel og den danske hotelldirektøren ble tatt for bedrageri.

1979 – 1982
Kjendiser overtar (Toralv Maurstad, Christian Mohn, Alf Muller)

1982 – 1987
Ny eier: Petter Olsen
I 1979 ble hotellet kjøpt tilbake av en norsk investorgruppe, men allerede i ’82 ble hotellet solgt til Petter Olsen. Olsen har i ettertid fått mange komplimenter for sin hotelldrift, særlig var after ski på lørdagene populære, med køer langt utenfor hotellet av folk som ville inn.
 
1987 – 1994
I 1987 tok entreprenøren Erik Sande over hotellet, og i november 1988 ble det nye Dr. Holms Hotel åpnet – ombygd for 230 millioner kroner. Hotellet ble imidlertid  ikke den suksessen man forventet – og til slutt valgte man derfor å legge hotellet ut for salg.

1993
I mars overtar Kredittkassen, en advokat fra Kreditkassen med hotellkunnskaper kjører driften frem til 01/09-93.
Ny ledelse overtok fra 01/09-93, og fortsatte med ny eier til 01/01-94.
 
1994
I januar 1994 overtar familieselskapet Fische ASA i Trondheim ved Stig Fische. Selskapets hovedområder er eiendom, båt, fritids- og dykkerutstyr. Ledelsen som ble etablert under Kreditkassen fortsetter, og nå innledes et nytt, blomstrende kapittel i Dr. Holms’ historie.
 
1999
Dr Holms Hotel feier 90 års drift på Geilo.
 
2005-2006
Med bakgrunn i en stadig økende etterspørsel etter unike og særegne produkter, startet Dr. Holms Hotel en storstilt utbygging av flere opplevelsestilbud og videre utvikling av hotellet.  Hotellet tilbyr nå enda flere tilbud for bl.a. spa og velvære, bowling og ikke minst mer varierte mat- og drikkeopplevelser. 
 
Vinteren 2006/ 2007 ble utbyggingen ferdigstilt og Dr. Holms Hotel fremstår nå i ny og moderne drakt – og er et av Scandinavias mest komplette resort hotell. Historien sitter i veggene, atmosfæren er hyggelig og varm og omgivelsene vakre og klassiske. Hotellet legger sin stolthet i at gjestene skal bli tatt godt vare på.
 
2009
Dr. Holms Hotel er 100 års jubilant i 2009!
”Hotellet med ni liv” - Hotellet har overlevd omskiftende epoker med vindkast i orkan styrke.  Det finnes neppe et høyfjellshotell som representerer så mye Norgeshistorie.

2012
I august 2012 overtok Frydenbø Eiendom AS, Berland Invest AS og Nallow AS, alle fra Bergen, samtlige aksjer i Dr. Holms Hotel AS fra Fische ASA. Kjøpet er en eiendomsinvestering og er foretatt gjennom selskapet Holms Utvikling AS. Navnet forteller også noe om intensjonen til selskapet; å ta vare på og utvikle hotellet og områdene rundt videre.

Dr. Holms Hotel og Frydenbø gleder seg til å ta fatt på fremtiden sammen, og vil fortsatt legge vekt på service, kvalitet og gode gjesteopplevelser.


 
 
 
 
 
  • Leiligheter til salgs
    
De Historiske
DR. HOLMS HOTEL
3580 GEILO
Tlf: +47 32 09 57 00
Faks: +47 32 09 16 20
E-post: post@drholms.com

FØLG OSS:
Facebook   YouTube
NYHETSBREV
Hold deg oppdatert på nyheter og tilbud fra Dr. Holms! Skriv inn din e-postadresse.

Meld på   Meld av     

Publiseringsløsning fra Digitroll