ONLINE BOOKING
Ankomstdato:
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Avreisedato:
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Antall rom:
Voksne:
Barn:
Sykkel på høyfjellet
 
Foto: Emile Holba og Paul Arthur Lockhart/ Visit Geilo
 
Geilo er et eldorado for alle som liker å sykle, og i området finnes det perfekte forhold for både ekstremsykling, stisykling og familiesykling. Den kjente Rallarvegen er heller ikke langt unna. 
 
Sykkelpakke:  Overnatting inkludert lån av sykkel. Les mer og bestill her

Rallarvegen
Rallarvegen er 80 km lang, og går fra Haugastøl - Finse - Hallingskeid og til Flåm. Veien som ble anlagt i forbindelse med byggingen av Bergensbanen er et kulturhistorisk minnesmerke. Her har du hele tiden kontakt med Bergensbanen som ble åpnet i 1909. Dette er en grusvei med røff og grov overflate. Det anbefales å bruke sykkel med kraftige dekk og gode bremser. Magasinet Reise og Ferie har i samarbeid med Syklistenes Landsforening kåret de ti flotteste sykkelturene i Norge, og øverst på listen troner Rallarvegen. Les mer om Rallarvegen her
 

Ustedalsfjorden rundt
Start/Mål: Geilojordet, lite friluftsmuseum i Geilo sentrum
Lengde: 10 km
Bilfri: Ja

Ustedalsfjorden Rundt er en natur- og kulturveg med infotavler, raste- og fiskeplasser underveis.   Vegen går forbi en fin badestrand, et aktivitetsområde med kanoutleie og en golfbane (9 hull).  Det er mange interessante kulturminner underveis, som Fekjo kulturminnepark med gravhauger fra vikingtiden og Tuftebrua; en tro kopi av den gamle trebrua fra ca år 1880.  Servering på det idylliske Geilojordet fra juni til medio august!         

Geilotoppen - Prestholtseter
Start/Mål:
Geilo sentrum / Prestholtseter, tilbake til Geilo sentrum
Lengde:
Tur/retur, 24 km
Bilfri:
Nei.

Ta av ved idrettshallen, og følg vegen forbi Bardøla Hotel og mot Havsdalen. Videre langs vegen inn til Prestholtseter.  Du sykler i flott høyfjellsnatur med det majestetiske Hallingskarvet i mot.  Servering i hyggelige omgivelser på Prestholtseter.  Like ved ligger Prestholt Geitestøl.  Er været fint, og du har tid og krefter nok, kan en fottur på den trappelagte Sherpastien opp på Hallingskarvet anbefales.

Veslefjorden Rundt
Lengde: 5 km
Underlag: Grus, egner seg for barnetraller

Fra Geilojordet følger man den populære kultur-og naturstien Ustedalsfjorden Rundt. En perfekt tur for de minste. Veien går langs Ustedalsfjorden de første 2 km til man kommer til Geilo Beach, sandstranda hvor man gjerne tar et bad. Her kan man enten ta samme vei tilbake til Geilo eller ta til venstre rett før Geilo Beach og krysse Ustedalsfjorden over terskel til golfbanen i Vestlia.  Deretter fin og flat sykkelvei til Solli og Geilo sentrum.

Geilotjødne Rundt
Lengde: 1 km, bilfri vei
Underlag: Grus, egner seg for barnetraller

Start turen i Geilo Fjellandsby ved Kikutkroa, og ned til Geilotjødne. Her finner du en fantastisk sykkelveg med fin grus og bruforbindelse over bekkene. Geilotjødne Rundt er en kort og fin som passer for store og små.  

Kikut Rundt
Start turen i Geilo Fjellandsby ved Kikutkroa og ned til Geilotjødne. Derfra går turveien til Midtkollen. hyttefelt eller følge hovedveien til Midtkollen hyttefelt og videre inn til Hakkesetstølen.

Budalen og Vedalen
Start:
2,5 km øst for Geilo sentrum, vegen forbi Brødrene Øyo
Mål:
Vestreim Fjellstugu på Budalen, eventuelt fra Vesle Budalen inn til Vedalen
Lengde:
11 km, en veg  (+ 3 km avstikker til Vedalen)
Vanskelighetsgrad:
Middels
Bilfri:
Nei

Bratt opp lia til over tregrensa, så  lett sykling innover Budalen.  Flott natur med Skarvsenden imot, Budalsvatnet til venstre og en langstrakt stølsgrend til høgre for vegen.

Langs Ustevatnet
Start:
Rv 7. 1,5 km øst for Ustaoset sentrum
Mål:
Hornbustølen like vest for Verpestølen
Lengde:
9 km, en vei
Vanskelighetsgrad:
Lett
Bilfri:
Nei

Kombinert med en liten fottur: Fra Ustebergstølen går det merket sti opp på Usteberget (1197 moh).  Fantastisk utsikt!

 
 
 
  • Leiligheter til salgs
    
De Historiske
DR. HOLMS HOTEL
3580 GEILO
Tlf: +47 32 09 57 00
Faks: +47 32 09 16 20
E-post: post@drholms.com

FØLG OSS:
Facebook   YouTube
NYHETSBREV
Hold deg oppdatert på nyheter og tilbud fra Dr. Holms! Skriv inn din e-postadresse.

Meld på   Meld av     

Publiseringsløsning fra Digitroll