ONLINE BOOKING
Ankomstdato:
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Avreisedato:
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Antall rom:
Voksne:
Barn:
Fotturer i Geilo Nasjonalparklandsby
Foto: Emile Holba og Pål Fostervold/ Visit Geilo
 
Under mektige og majestetiske Hallingskarvet, med Hardangerviddas vidstrakte vidder i vest, øverst i Hallingdal, finner du nasjonalparklandsbyen Geilo.
 
Friluftsliv og naturopplevelser er svært sentralt for besøkende og innbyggere på Geilo året rundt. 
 
Med gode muligheter for jakt og fiske, milevis med langrennsløyper, alpinløyper og et vell av aktivitetstilbud med natur og uteliv i fokus er det store muligheter for unike naturopplevelser i og rundt Geilo. Kjennetegn er lett tilgjengelige naturområder med en rekke gjestfrie hytter som ønsker velkommen med stølsmat og gode senger.
 
Fotturer fra 0 - 10 km
 
Natur- og kultursti, Ustedalsfjorden rundt
Tid: ca 2 timers rundtur
Km: 10 km (kortere variant rundt Veslefjorden; 4 km)
Kart: Turkart Geilo i 1:50 000. Stier og turveier, til fots og på sykkel. Sentrumskartet.
 
Dette er en perfekt rundtur som passer for store og små - til fots og på sykkel. Fra Geilojordet (tun med gamle hus) bukter og svinger den populære natur- og kulturstien seg hele veien rundt Ustedalsfjorden. Mange infotavler underveis forteller om Geilos historie, plante- og dyreliv.
 
Topptur Hallingskarvet Nasjonalpark (1859 moh), Geilo - Prestholtskarvet
Tid: ca 4 timer hver vei
Km: 8 km fra Geilotoppen til Prestholtseter + stigningen opp
Kart: Turkart Geilo i 1:50 000. Stier og turveger, til fots og på sykkel
 
Start fra sentrum ved å gå Pilvegen til Geilotoppen (1078 moh). Herfra går det godt merket sti i lett turterreng vestover forbi Gullsteinhovda og Urundberget. De siste kilometrene følger stien bilvegen inn til Prestholt (kafè og geitestøl). Fra Prestholtseter til toppen av Prestholtskarvet er det 600 meter høydeforskjell og ca 1,5 times gangtid. Det pågår for tiden et prosjekt med å bygge steintrapp i stiens mest utsatte partier. Med god eksperthjelp av et team sherpaer fra Nepal, ble det bygd 400 meter steintrapp sommeren 2011. Planen er at prosjektet skal ferdigstilles i løpet av sommeren 2012. Flott topptur, men den egner seg bare når været er klart og værutsiktene er gode!
 
Topptur Ustetind (1376 moh) , Geilo (Tuftebrua) – Ustetind
Tid:
ca 3,5 timer hver vei
Km:
10 km 
Kart:
Turkart Geilo i 1:50 000. Stier og turveger, til fots og på sykkel  

Stien starter fra Tuftebrua, lengst vest ved Ustedalsfjorden. Tuftebrua er bygd i en spesiell tømmerkonstruksjon og er en kopi av den gamle, freda brua fra 1884. Herfra går stien bratt opp bjørkelia. Videre følger stien en del av den gamle Nordmannsslepa som i gamle dager var ferdselsvegen over til Vestlandet. Stien går sørvestover i åpent, lett turterreng. Før Tindevatnet (1264 moh) starter en jevn stigning. Noe bratt siste stykket før toppen nås på 1376 moh.

Topptur Havsdalshovda (1173 moh), Geilo - Havsdalshovda Rundt
Tid:
ca 4 timers rundtur
Km: 10 km 
Kart:
Turkart Geilo i 1:50 000. Stier og turveger, til fots og på sykkel  

Pilvegen opp til Geilotoppen (1078 moh). Følg stien nordover ned til stølsgrenda i Havsdalen. Her holder Hamarsbøenstølen til med kuene sine. Ingen servering her, men du kan få kjøpt rømme og diverse lokalproduserte matvarer. Følg stien gjennom hyttegrenda mot Vestreim Fjellstugu. På høyden etter ca 2 km går det en avstikker bort til toppen av Havsdalshovda (1173 moh). Det anbefales å følge avstikkeren tilbake til stien som fortsetter mot Vestreim for så å ta av til høyre i neste stikryss. Stien runder fint Havsdalshovda på vei tilbake til stølsgrenda i Havsdalen.

Topptur Urundberget (1158 moh), Geilo – Urundberget - Geilo
Tid:
ca 4 timers rundtur
Km:
12 km 
Kart:
Turkart Geilo i 1:50 000. Stier og turveger, til fots og på sykkel  

Følg Pilvegen fra sentrum og videre Rudolf Olsens sti opp på Geilotoppen. Stien vestover mot Urundberget er den samme som stien inn til Prestholt. Etter ca 3 km ser du det karakteristiske Urundberget til venstre for stien. Følg en av avstikkerne bort på berget og nyt utsikten derfra! Sagnet forteller at her sto høvdingen Urund og skjøt med pil og bue – helt ned til Ustedalsfjorden. Tilbake på stien kommer du ganske snart til et stikryss. Herfra følger du merket sti ned til rv 7 ved Tuftelia (kafe). Videre går det veg ned til natur- og kulturstien Ustedalsfjorden Rundt. Følg denne forbi Fekjo kulturminnepark tilbake til sentrum. 

Fjell- og fisketur Geilo, Kikut – Hakkesetstølen – Geilo
Tid:
ca 3 timers rundtur + fisketid
Km:
10 km  
Kart:
Turkart Geilo i 1:50 000. Stier og turveger, til fots og på sykkel  

Følg den gamle vegtrasèen til Kikut forbi Geilo Hestesenter.    

Hakkesetstølen - Geilo
Tid: ca 1 timers tur
Km: 4,5 km
Kart: Turkart Geilo i 1:50 000. Stier og turveger, til fots og på sykkel 

Stien går fra Hakkesetstølen, passerer Langetjønn og følger Pariserløypa ned til Geilo. På Hakkesetstølen Fjellstugu er det servering og hytter for overnatting.

  • Leiligheter til salgs
    
De Historiske
DR. HOLMS HOTEL
3580 GEILO
Tlf: +47 32 09 57 00
Faks: +47 32 09 16 20
E-post: post@drholms.com

FØLG OSS:
Facebook   YouTube
NYHETSBREV
Hold deg oppdatert på nyheter og tilbud fra Dr. Holms! Skriv inn din e-postadresse.

Meld på   Meld av     

Publiseringsløsning fra Digitroll